Les autores
M. Lluïsa Amorós (Reus, 1954). Viu a Girona. Llicenciada en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana, és Catedràtica de Llengua Catalana i Literatura. Ha treballat a l’institut Gaudí de Reus des del curs 1978-79 i fins a la seva jubilació. És escriptora, autora de narrativa infantil i juvenil des de 1986 -Poppis i Isolda és la seva primera incursió en aquest gènere- i ha publicat, entre d'altres títols, Aquella tardor amb Leprechaun, Dietari secret, D’on véns, Jan?, Me’n torno al carrer Kieran i El misteri de la capsa magnètica. Ha estat traduïda al castellà i ha obtingut un premi Vaixell de Vapor. També s'ha dedicat a la narrativa per a adults amb contes, narracions i les novel·les: Els til·lers de Mostar (1996), Vora el llac (1999), Un glop de calvados (2003), La força d’Aglaia (2016) i El retorn de l'Àngela (2017).
 


Carme Andrade (Constantí, 1951). Viu a Reus. Mestra, filòloga, professora de secundària. En l'actualitat, activista cultural. Forma part del col·lectiu Reusenques de Lletres, de la secció literària d'ômnium Baix Camp i del col·lectiu Safareig Poètic de Reus. Escriu, pinta, fa presentacions de llibres, col·labora en publicacions i participa en projectes diversos de la ciutat, així com en festivals de poesia. Ha estat alumna del Laboratori de Lletres de Barcelona i del taller d'art L'illa del safrà de Reus. Ha publicat el llibre de poemes Els cercles obstinats (2013), amb il·lustracions de la mateixa autora; el relat "Absència" en el llibre col·lectiu com a finalista del premi Vent del Port (2013); tres relats dintre dels llibres col·lectius de Reusenques de Lletres: Biblioteques personals (2014), Bibliorelats (2015) i 14 vermuts (2016); i d'altres a les revistes digitals Núvol, Paper de vidre i Lemúria. Té poemes a la publicació col·lectiva de La Ginesta d'Or (Jocs Florals del Rosselló 2016) i al recull Poesia als balcons (2016). Gosadies (2016), la seva darrera publicació, conté poemes, relats i pintures. Guanyadora de la Flor Natural dels Jocs Florals del Rosselló (2016) amb el poemari Destil·lacions. La trobareu a carmejant@gmail.com, http://carmejant.blogspot.com.es/

Marina Barraso Rodrigo (Reus, 1988). Llicenciada en Medicina. treballa a Barcelona com a oftalmòloga. Pianista amb Grau Profes­sional, és una admiradora vehement de la bona música, el cinema i la lectura.  Col·labora habitualment en la secció d’Arts i lletres de la revista El jardí de Sant Gervasi i té alguns contes publicats.
 
Àurea Bellera (Andorra, 1962). Llicenciada en Belles Arts, artista plàstica i visual. Conrea la ploma a més del pinzell. Ha guanyat el Premi Laurèdia de narracions infantils (Andorra, 2002) i ha quedat finalista en diversos certàmens literaris, entre els quals el Mercè Rodoreda de narrativa (Molins de Reis, 2016). També té un conte publicat a Bibliorelats (2015).

Dolors Buyó (Reus 1954). Estudis d’infermeria que, finalment no exerceix. El plaer del llibre a la mà; de la intimitat amb el personatge narrat; l’enriquiment personal i emocional; i el domini, per uns instants, de l’abstracció de la realitat, han format part de la seva vida professional i personal. L’any 2014 publica “Olor de maduixes”. A la xarxa: https://avuiparlemde.blogspot.com.es
 

Pilar López Bastida (Reus, 1957). Mestra de primària i Llicenciada en Geografia i Història. La seva afició principal és la seva professió: és professora de música a l´Institut de Secundària Joan Guinjoan de Riudoms. L´altra afició és la lectura. També canta al The Issel´s Singers. Guanyadora i finalista de diversos premis literaris; en té alguns de publicats.
 


 


Isabel Martínez (Cambrils, 1973). Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB, i en Història per la UNED. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació i en l’administració pública i, actualment,  col·labora a Reusdigital, El Punt Avui i NW la Revista de Reus. És coautora, juntament amb Dolors Joanpere, del llibre Fem safareig! De les bugaderes a les rentadores: treball i socialització femenina als rentadors (2007) i el 2015 va publicar el llibre Amb veu de dona. Política municipal i dones a Reus sobre el paper de les regidores en el consistori reusenc des de l’any  1979. La seva última publicació és l’estudi Vostè senyora pot tenir una Crolls (2016), sobre la història de l’antiga fàbrica reusenca de rentadores.


Fina Masdéu (Reus, 1958). Doctora en Filologia Catalana (UB), màster en Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalanes. Catedràtica a secundària, ha participat en activitats d’impuls de la lectura i d’innovació educativa. Ha publicat articles i ponències sobre escriptors locals i comarcals, sobre literatura del jo i sobre literatura i paisatge -coautora, amb Dolors Requena, del llibre Rutes literàries pel Baix Camp (2008)-; té també diversos contes editats -alguns dels quals han estat finalistes en certàmens literaris. Co­ordinadora, amb Victòria Rodrigo, de Reusenques de Lletres.


 
Ció Munté (Tarragona, 1954). Reusenca d´adopció, i vinculada a entitats cul­turals de la ciutat. Llicenciada en Filologia catalana. Va fer les seves primeres classes de català per a adults al Centre de Lectura de Reus, i continua fent-ne a l´Ad­ministració pública i preparant opositors en documentació administrativa. Ha quedat finalista d´alguns premis literaris de contes curts i ja en té set de publicats en diverses edicions.

Núria Naval (Barcelona, 1978). Llicenciada en Comunicació Audiovisual. Es dedica a escriure relats breus i contes infantils. Ha guanyat premis literaris i té obra publicada en amdues disciplines. I des de fa tres anys també es dedica a ensenyar i transmetre la seva passió per l’escriptura creativa.  Actualment dóna classes a l’Escola de Lletres de Tarragona.  A la xarxa:  www.nurianaval.comLena Paüls (Reus, 1952). Viu a Barcelona. Llicenciada en Filologia Catalana. Ha exercit de professora de cursos de formació de docents de Secundària. Ha publicat nombrosos treballs de narrativa, de poesia, d’assaig literari i pedagò­gic. Ha guanyat una dotzena de premis literaris, entre els quals la distinció The White Ravens, de la Internationale Jugendbibliothek de Munic. Dirigeix la revista digital «Cornabou» de literatura infantil i juvenil. A la xarxa: lenapauls.blogspot.com
 

Mariona Quadrada (Reus 1956). Llicenciada en filologia catalana per la UB. Va treballar de mestra de català per a infants, adults i a batxillerat. Posteriorment la seva dedicació professional es va centrar en la cuina i va crear l’Escola de Cuina MQ a Reus. Malgrat això i el nombre de publicacions en matèria culinària, mai ha deixat de banda les lletres i les paraules. Ha publicat amb Rosa Pagès la novel·la juvenil. “Un enigma a la cuina” i els contes “Reus, històries trobades”, també amb Rosa Pagès. A la primera edició de Lletres Reusenques va publicar el relat “Sucs gàstrics”.


Romana Ribé (Reus, 1966). Treballa de mestra d´educació infantil i primària. Lectora apassionada, des de l´adolescència, de tota mena de gèneres. També ho intenta ja fa anys amb l´escriptura com a forma d´expressió vital. Ha estat finalista en diversos certàmens literaris i ha publicat uns quants relats breus en alguns reculls col·lectius i en revistes, tant per a adults com per a infants.
 


Victòria Rodrigo (Reus,1965). Diplomada en Ciències empresarials, lli­cenciada en Documentació. Postgrau en Gestió cultural i en Tractament i gestió del patrimoni bibliogràfic, màster en Biblioteques i Patrimoni biblio­gràfic. Autora de d’articles, ponències i monografies sobre gestió bibliotecària i patrimoni bibliogràfic. L'any 2015 va publicar: El patrimoni bibliogràfic a les Biblioteques públiques: un bé per descobrir. Té també alguns contes publicats i ha guanyat els pre­mis de narrativa breu Gabriel Ferrater i Arnau de Palomar (ambdòs el 2015). Coordinadora, amb Fina Masdéu, de Reusenques de Lletres.
 
Maria Dolors Vallverdú i Torrents (Reus 1945). Professora de català, amb títol de la Junta Assessora per als Estudis de Català (JAEC ). És escriptora i poetessa, i està en possessió d’una setantena de premis literaris arreu dels Països Catalans i al Llenguadoc. Ha publicat entre altres  Poemes, Enllà de les paraules, Per camins introbables, Només terra. I ha participat en més d'una desena d'obres col·lectives. El seu darrer llibre és Blava aparença (2015).


Rosa Virgili (Reus, 1967). Graduada en Arts Aplicades i Oficis Artístics, especialitat pintura mural, el 1989, per l'Escola Llotja de Barcelona. La seva obra relata històries que ella defineix com 'històries d'un únic fotograma'. La seva característica narrativa és la importància del color i de la forma i hi busca la màxima expressivitat, utilitzant-los com a ferramentes, ja que limita al màxim tota al.lusió figurativa. Té una llarga trajectòria expositiva a nivell nacional i internacional. Estudiant de psicologia i Tècnic Superior en Educació Infantil, fa classes de plàstica a diverses escoles de primària i d'il.lustració a adults des de fa més de 10 anys. http://www.rosavirgili.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada